Current Affairs of today- 15th October | download free pdf

Current Affairs of Today:  Here you can download the latest and Best Daily Current Affairs for competitive exams like UPSC, IAS/PCS, Banking, IBPS, SSC, railways, UPPSC, RPSC, BPSC, MPPSC, TNPSC, MPSC, KPSC, and others.


Useful Links

 

Current Affairs of Today- 15thOctober, 2021

 

1.  Which bank has announced a virtual property exhibition called ‘Home Utsav’?

Ans:-   ICICI Bank

2.  Who won the TATA Steel PGTI Cup 2021?

Ans:-   Viraj Madappa

3.  Who has been awarded 22nd Lal Bahadur Shastri National Award for Excellence?

Ans:-    Dr Randeep Guleria

Detail info:

The Lal Bahadur Shastri National Award is an annual prestigious award instituted from Lal Bahadur Shastri Institute of Management, Delhi

Key point:-

·         This award is presented by the Vice President M Venkaiah Naidu

4.  Which Indian state has launched the ‘State Capability Forum’?

Ans:-    Meghalaya

Detail info:

The Meghalaya State Government has established the Meghalaya State Capability Forum to enhance the state’s capacities to address complex Meghalaya development problems.

5.   ‘Judima’ which got GI tag recently is from which state?

Ans:-    Assam

 6.  Which company has launched ClickPay for its customers in association with NPCI Bharat BillPay Ltd.?

Ans:-    PhonePe

Detail info:

ClickPay is a unique payment system that enables customers to make recurring online bill payments like electricity, water, gas, loan, etc.

7.  Who will head the Starlink satellite broadband in India?

Ans:-    Sanjay Bhargava

8.  Which app has been launched by the Govt. of Indian to provide all the information about the ports in India?

Ans:-    MyPortApp

Detail info:

This app has been launched by the Union Minister for Ports, Shipping, and Waterways Sarbananda Sonowal in Kolkata.

9.  Where has the fossil of extinct ‘Hippopotamus antique’ been discovered?

Ans:-    Westbury Cave, United Kingdom

Detail info:

Paleontologists have found the fossil of the upper tooth of an extinct species of Hippopotamus. This species lived in Europabout 2 to 1 million years ago.

 

10.  Who has recently inaugurated the ‘Oxygen Park’ in Tripura?

Ans:-    Tripura Chief Minister Biplab Kumar Deb

Detail info:

Tripura Chief Minister Biplab Kumar inaugurated an ‘Oxygen Park’ at Salbaganarea in the outskirts of Agartala city. Wildflowers and medicinal plants have been sown in the park.

 

 

ALSO READ  WBCS Preliminary Previous 2017 | General Science | Free Mock Test | Free PDF Download

   Join us on Telegram

 

 

 

   Download