Current Affairs today- 14th September | download free pdf

Current Affairs Today:  Here you can download the latest and Best Daily Current Affairs for competitive exams like UPSC, IAS/PCS, Banking, IBPS, SSC, railways, UPPSC, RPSC, BPSC, MPPSC, TNPSC, MPSC, KPSC, and others.


Useful Links

 

Current Affairs today – 14th SEPTEMBER, 2021

 

1.  Which Indian actor/actress has become the brand ambassador of renowned  American fashion designer and manufacturer company FOSSIL?

Ans:- Kriti Sanon

Detail Info:-

FOSSIL has announced partnership with Kriti Sanon as the newest celebrity brand ambassador in India.

Key points:-

·         Fossil Group, Inc. is an American fashion designer and manufacturer founded in 1984 by Tom Kartsotis and based in Richardson, Texas

2.  Which day is celebrated as “Hindi Diwas”?

Ans:- 14th  September

Detail Info:-

India celebrates Hindi Diwas, also known as Hindi Day, on September 14 every year to commemorate the adoption of Hindi in the Devanagari script as one of the official languages of the nation.

Key points:-

·         Hindi Diwas is celebrated every year to promote the Hindi language.

ALSO READ  Current Affairs today- 21th September | download free pdf

3.  Who has become the brand ambassador of Tata AIA life insurance?

Ans:-  Neeraj Chopra

Detail info;-

Olympic gold medallist Neeraj Chopra has become the brand ambassador of Tata AIA Life Insurance.

4.  Who has been appointed as the new prime minister of Lebanon?

Ans:-  Najib Mikati

Detail info:-

Najib Mikati is a  Billionaire businessman.

Key Points:-

·         Lebanon, officially known as the Republic of Lebanon, is a country in Western Asia.

·         The capital of Lebanon is Beirut.

·         The currency used here is the Lebanese pound.

·         The current President of Lebanon is Michel Aoun.

5.  Who has been appointed as the new chief minister of Gujrat?

Ans:-  Bhupendra Patel

6.  Who became ICC Men Players of the Month for August 2021?

Ans:-  Joe Root

Detail Info:-

Joseph Edward Root or Joe Root is an English international cricketer who is the current captain of England in Test cricket. He also represents Yorkshire in domestic cricket.

7.  Who became ICC Women Players of the Month for August 2021?

Ans:- Eimear Richardson

Detail Info:-

Eimear Ann Jermyn Richardson is an Irish cricketer who plays as a right-handed batter and right-arm off-break bowler. She plays domestic cricket for Northern Districts.

8.  Who won the US Open men’s singles title 2021?

Ans:-  Daniil Medvedev

9.  Who won the US Open women’s singles title 2021?

Ans:- Emma Raducanu

Detail info:-

Emma Raducanu is a British professional tennis player.

10.  Who has been appointed as the CEO of Yahoo?

Ans:- Jim Lazone

Detail Info:

Yahoo is an American web services provider founded by Jerry Yang and David Filo in 1994.

Key point:-

·         It is headquartered in Sunnyvale, California

·         He was currently serving as the CEO of the Dating app Tinder.

   Join us on Telegram